NADA

National Acupuncture Detoxification Association – en recovery-model baseret på øre akupunktur

 -  FØDSELSHJÆLPER  FOR  DE  RESSOURCER,  DU  HAR  GLEMT,  DU  HAR  -

 

VI  ARBEJDER  MED  KROPPENS  YIN  OG  YANG  ENERGI

NADA akupunktur er et nonverbalt redskab. Det er fantastisk, når man ikke vil sætte ord på – eller der ikke er nogle ord at sætte på de følelser, den situation eller de udfordringer, man står lige midt i.

Metoden er effektiv, når der skal præsteres – eksempelvis ved eksamen eller sportspræstationer – eller hvis man sover dårligt, har rygproblemer, er angst, følelserne er for stærke, vreden for stor, tålmodigheden for lille, ved abstinenser og meget andet, som uddybes længere nede på siden.

NADA akupunktur kan gives i akutte situationer, som eksamensangst, i krisesituationer eller som led i katastrofehjælp – men har langt større effekt, når det gives i forløb. Det er en recovery-model, der ofte bruges som optakt til eller i direkte sammenhæng med anden behandling.

Jeg tilbyder som oftest NADA samtidig med anden behandling – eksempelvis healing. NADA som alene stående behandling tilbyder jeg kun, hvis jeg vurderer, at det vil være hensigtsmæssigt. Min vurdering vil i hvert enkelt tilfælde være baseret på en individuel analyse.

 

DE  5  PUNKTER  OG  DERES  VÆRDI

I NADA akupunktur bruger vi 5 punkter i ørerne. Hvert punkt har sin egen værdi og er knyttet til vigtige dagligdags egenskaber, som her er beskrevet helt kort:

  • SYMPATIKUS        – SINDSRO,  OMSORG,  NÆRING,  INTELLEKT
  • SHEN MEN            – KLARHED,  TÅLMODIGHED,  ÅBENHED,  SÅRBARHED,  ANGST
  • NYRE                         – VILJESTYRKE,  INTUITION,  VISDOM
  • LUNGE                      – MOD,  SORG,  TAKNEMMELIGHED
  • LEVER                       – DYNAMIK,  FANTASI,  ACCEPT,  VREDE

NADA akupunktur er 5 nåle i hvert øre i mindst 45 minutter.

Behandlingen foregår typisk siddende, hvor jeg sætter de 5 nåle i hvert øre. Nålene skal sidde i 45 minutter, for at behandlinger kan give det størst mulige udbytte. I den tid skal man sidde eller ligge så stille og afslappet, som det er muligt.

 

NADA  AKUPUNKTUR  VIRKER  PÅ  MANGE  FYSISKE  OG  PSYKISKE  SYMPTOMER

De fysiske:

dårlig søvn, manglende søvn, træthed, fysisk uro, aggressiv adfærd, stress, svedtendens, hurtig puls, hjertebanken og højt blodtryk, hovedpine og smerter generelt, kvalme og tarmproblemer, rysten og muskelkramper, kuldefølelse og snue.

De psykiske:

stoftrang (alkohol, spisning, nikotin m.m.), psykisk uro og stress, tankemylder, angst og panikanfald, irritabilitet, søvnløshed og mareridt, depression.


YIN  OG  YANG  -  OG  DERES  KVALITETER

NADA akupunktur har sin oprindelse i traditionel kinesisk medicin, hvor yin og yang er helt centrale begreber. De er to kræfter, der er i konstant bevægelse i en konstant søgen efter at skabe indbyrdes balance. NADA akupunktur styrker yin og kan derfor gavne alle, der har mistet indre ro og kontrol – eller bare har brug for mere af det.

Yin er:

Nærende, stabiliserende, kølende og beroligende. Den er langsom i funktion og fast i form – og tager lang tid at genopbygge. Yin er blod og væske, hjerne og nerver, indre grænser og jordforbindelse – den nedsætter stress, kontrollerer vrede og impulsive handlinger, styrker kognitive funktioner og at finde ro i sig selv.

Yang er:

Varme, aktivitet, uro og springende karakter. Den er hurtig og bevægelig i alle funktioner og har ingen fysisk form. Den skabes hurtig og er energi i fri form. Yang er handling og fantasi, springende tanker og impulsive handlinger, aggression og flugt / kamp, usamlet adfærd og psykiske symptomer.

 

 

Michael Smith

 NADA ER UDVIKLET AF PSYKIATER MICHAEL SMITH OG MEDARBEJDERE PÅ LINCOLN HOSPITAL, BRONX, NEW YORK I 1970′ERNE

…….

SE EVT. MERE OM NADA PÅ

nada-danmark.dk

acudetox.com

 

BEMÆRK:

SELVOM NADA ER ET EFFEKTIVT REDSKAB, ER NADA EN RECOVERY MODEL, DER ER MENT SOM SUPPLEMENT TIL ANDEN BEHANDLING OG MÅ DERFOR IKKE BETRAGTES SOM ERSTATNING FOR NØDVENDIG LÆGELIG BEHANDLING

Comments are closed.